Svet

VEGANKA IZGLADNELA DETE DO SMRTI! Dečak imao 8 KILOGRAMA kad su ga našli - Ovo je kazna koja je stigla majku monstruma!

Autor Jana Desovski

Bračni par je imao još dvoje dece, starosti 3 i 5 godina, koji su takođe bili neuhranjeni, rekli su istražitelji.

Izvor: Profimedia

Žena koja se izjašnjava kao veganka osuđena je u ponedeljak na doživotni zatvor zbog ubistva svog maloletnog sina, piše En-Bi-Si njuz. Šila O'Liri (38), čija je cela porodica sledila strogu vegansku ishranu, osuđena je u junu po šest tačaka - ubistvo prvog stepena, teško zlostavljanje dece, teško ubistvo iz nehata, zlostavljanje dece i dve tačke za zanemarivanje dece - za smrt malog Ezre O. Leari. Izricanje presude u okrugu Li, na Floridi, odlagano je četiri puta ranije.

Njen suprug, Rajan Patrik O'Liri, ostaje u zatvoru čekajući suđenje po istim optužbama. Istražitelji su rekli da im je par rekao da porodica jede samo sirovo voće i povrće, iako je dete takođe dojeno. 18-mesečni dečak imao je samo osam kilograma i bio je veličine sedmomesečne bebe kada je umro u septembru 2019, prema policijskom izveštaju.

Bračni par Kejp Koral imao je još dvoje dece, starosti 3 i 5 godina, koji su takođe bili neuhranjeni, rekli su istražitelji. Četvrto dete vraćeno je svom biološkom ocu u Virdžiniji nakon što je takođe utvrđeno da je neuhranjeno, pokazuju sudski zapisi.

Veganska ishrana podrazumeva ne konzumiranje mesa, mesnih proizvoda, ribe i svih proizvoda životinjskog porekla uključujući jaja i mleko. Takva ishrana može biti izuzetno zdrava pod uslovom da se namirnice pažljivo kombinuju kako bi se organizmu obezbedile sve neophodne hranljive materije, što u slučaju ove porodice nikako nije bio slučaj.

Majka osuđena na doživotnu kaznu
Izvor: Youtube/FOX 4 Now

(MONDO)