PUTIN SE OBRATIO NOVOM KRALJU BRITANIJE! Uputio poruku Čarlsu Trećem i rekao ovo o kraljici Elizabeti!

Putin se obratio zvaničnim kanalima Kremlja i izrazio saučešće Čarlsu nakon smrti njegove majke.

Profimedia

Ruski lider Vladimir Putin uputio je saučešće novoimenovanom kralju Čarlsu III nakon smrti kraljice Elizabete Druge. Poslao je otvoreno pismo preko zvaničnog sajta Kremlja.

Ruski vođa je rekao: "Vaše Veličanstvo, primite naše najdublje saučešće povodom smrti kraljice Elizabete Druge. Najvažniji događaji u novijoj istoriji Ujedinjenog Kraljevstva su neraskidivo su povezani sa imenom Njenog Veličanstva. Elizabeta II je dugi niz decenija s pravom uživala ljubav i poštovanje svojih podanika, kao i autoritet na svetskoj sceni. Želim vam hrabrost i istrajnost usled ovog teškog, nenadoknadivog gubitka. Molim vas da prenesete reči iskrenog saučešća i podrške članovima kraljevske porodice i celom narodu Velike Britanije. S poštovanjem, Vladimir Putin."

Pismo je stiglo nakon što je Njeno Veličanstvo kraljica Elizabeta II nažalost preminula u četvrtak popodne. 96-godišnja kraljica je boravila u Balmoral palati, kada je Bakingemska palata ranije danas zvanično saopštenje, upozoravajući da su lekari zabrinuti za njeno zdravlje.

Članovi kraljevske porodice požurili su da budu uz nju u njenim poslednjim trenucima i njena smrt je objavljena nedugo nakon što su podeljeni u javnost prvi strahovi zbog njenog zdravlja. Takođe, otkriveno je kako je kraljica preminula.

(MONDO)