Svet

KRALJICA ELIZABETA NIJE PREMINULA KADA JE CELOM SVETU SAOPŠTENO! Otkriveno pravo vreme SMRTI - "Ona je saznala pre!"

Autor Jana Desovski

Tras je obaveštena o kraljičinoj smrti u 16.30, rekao je zvanični portparol premijerke.

Izvor: Profimedia/PA Wire

Novoj premijerki Liz Tras je rečeno da je kraljica umrla dva sata pre nego što je svet saznao. Gospođa Tras je obaveštena o kraljičinoj smrti u 16.30, rekao je zvanični portparol premijerke, nakon što joj je tu vest saopštio sekretar kabineta Sajmon Kejs.

Posle 17 časova, nekoliko automobila, uključujući rendž rover koji je vozio princ Vilijam, sa princom Endrjuom na suvozačevom mestu i princom Edvardom i Sofijom pozadi, stiglo je u BalmoralTo se sve desilo nakon sednice u parlamentu, gde su poslanici izgledali veoma potreseno. Tokom najave premijerke o zakonu o energiji, Nadhim Zahavi je ušao u salu i došao do premijerke i dao joj poruku, a zatim se ponovo iskrao. Predsednica Komonsa, rekla je: "Znam da govorim u ime celog Predstavničkog Doma kada kažem da šaljemo naše najbolje želje Njenom Veličanstvu Kraljici i da su ona i kraljevska porodica u našim mislima i molitvama u ovom trenutku."

Vest je potom potvrđena naciji u 18.31. Bakingemska palata je u saopštenju navela: "Kraljica je umrla mirno u Balmoralu danas popodne. Kralj i kraljica ostaće u Balmoralu večeras i vratiće se u London sutra." Gospođa Tras je rekla da je to "prolazak drugog elizabetanskog doba" i završila obraćanje rečima "Bože čuvaj kralja". Ona je govorila o Čarlsu, novom kralju, kao o kralju Čarlsu Trećem rekavši: "Danas Kruna prelazi, kao što je to činila više od hiljadu godina, našem novom monarhu, našem novom šefu države, Njegovom Veličanstvu Kralju Čarlsu III. Klarens Haus je potvrdio da će Čarls večeras biti poznat kao kralj Čarls III. I Kensingtonska palata potvrđuje da će Kejt i Vilijam biti poznati kao vojvoda i vojvotkinja od Kornvola i Kembridža.

Tras je pre par dana bila na sastanku sa kraljicom kada je 96-godišnjakinja zatražila od premijerke Tras da formira novu vladu.

(MONDO)