Svet

PUTIN PROGLASIO DELIMIČNU MOBILIZACIJU! Zapretio nuklearnim oružjem - "NE BLEFIRAM!"

Autor Ivana Lazić

Putin je proglasio delimičnu mobilizaciju.

Vladimir Putin
Izvor: Profimedia

Vladimir Putin obratio se naciji i proglasio delimičnu mobilizaciju koja će početi danas, on je takođe dodao da će Rusija podržati referendum u četiri regije u Ukrajini. 

"Na našoj strani se bori profesionalna ruska regularna vojska, ali i vojnici iz drugih zemalja. Razgovaraćemo o koracima zaštite našeg suvereniteta, podršci, volji i želji naših građana da sami odlučuju o svojoj volji. Prvi put od početka operacije reći ću da imamo pozitivne reakcije, ali Zapadu nije do mirnog rešenja. Kijevski režim koristi strane plaćenike i NATO vojsku protiv vlastitog naroda i to još od vojnog puča 2014", rekao je on.

Putin je potvrdio da će Rusija podržati referendum u četiri regije na teritoriju Ukrajine:

"Podržaćemo referendum da ljudi u tim regijama slobodno izraze svoje mišljenje. Mislim da je ovo rešenje neophodno da bi zaštitili svoj suverenitet. Takođe, započećemo delomičnu mobilizaciju. Naglašavam - delimičnu. Krećemo od danas", rekao je Putin dodavši:

"Cilj zapada je da uništi Rusiju i natera je da se bori u raznim regionima. Došli su na naše granice i nastavljaju s mržnjom prema Rusima, pogotovo u Ukrajini. Odbijaju mirno rešenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbežna. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga", rekao je Putin na početku govora.

Putin je izjavio da Zapad želi da "oslabi, podeli i uništi Rusiju“. On je dodao da Zapad "otvoreno kaže da su razbili SSSR 1991. godine, a sada je vreme da to učini i Rusiji“.

Putin je naposletku upozorio:

"I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a. Ako treba zaštiti naš narod, zaštitićemo ga. Ne blefiram!", rekao je on.

(MONDO)