Svet

ISPLIVAO ŠOK SNIMAK: OVAKO RUSKA VOJSKA KREĆE U RAT: Ne smejte se, tražite od žena ove DVE stvari - trebaće vam! (VIDEO)

Autor Petar Latinović

Oni koji su mobilisani i koji uskoro kreću u rat da se bore protiv Ukrajinaca saznaju da će im država dati samo uniformu i oružje. Sve ostalo što im je potrebno moraju sami da kupe.

Ruska vojska
Izvor: Tweet/Patrick Reevell/screenshot

Na Tviteru je osvanuo snimak na kome se, kako se navodi, vidi pripadnica ruskih oružanih snaga koja objašnjava vojnicima koji su mobilizovani šta ih sve čeka.

Ono što je posebno upalo u oči je to što im ona saopštava gorku istinu (pored one koju već znaju a to je da idu u rat) - država Rusija im obezbeđuje samo uniformu i oružje. Ostalo moraju da kupe sami. A pod ostalim se podrazumeva goto sve što im treba - od vreće za spavanje do tampona. U jednom trenutku neko je upitao da li to znači da ništa od toga neće dobiti. "Sve to sami nabavljate momci. Država vam daje samo uniforme i oružje", rekla im je.

Takođe moraju da sami obezbede određena medicinska sredstva počev od tableta protiv dijareje, do trake za stezanje u slučaju ranjavanja. Te trake, kako jedan reče, nema u u apotekama, pa ona predlaže da kažu rodbini da im pošalju. I to i tampone i uloške. 

"Momci nemojte se smejati, ali tražite od vaših žena, devojaka, majki da vam pošalju uloške. Neka vam pošalju najjeftinije uloške i tampone. To ćete koristiti za zaustavljanje krvarenja ako budete ranjeni. Ubacite tampon u ranu, on nabubri i ispuni otvor i tako zaustavi krvarenje. ovo znam još iz Čečenskog rata. I nosite prostirke sa sobom, čula sam da je mokro tamo. Čuvajte se koliko možete", poručila im je ona.

(MONDO)