Svet

UKRAJINA PODNELA ZAHTEV ZA ČLANSTVO U NATO! Oštra reakcija na Putinov govor, Zelenski se hitno oglasio

Autor Sara Gajić

Predsednik Ukrajine je objavio da je njegova zemlja zvanično podnela zahtev za ulazak u NATO.

Izvor: YouTube/Zelenskyy President/Screenshot

Ukrajina je zvanično podnela zahtev da uđe u NATO, objavio predsednik Ukrajine Volodimir ZelenskiU video obraćanju, Zelenski je rekao da Ukrajina "preduzima odlučujući korak za celokupnu bezbednost slobodnih nacija“.

"Vidimo ko nam preti. Ko je spreman da ubije i osakati. Ko ne preza od divljaštva samo da bi proširio teritoriju", rekao je on. 

Tokom svog obraćanja, koje je objavljeno nakon što je Vladimir Putin potpisao ukaze kojima se formalizuje ruska ilegalna aneksija četiri okupirana regiona u Ukrajini, Zelenski obećava da će osloboditi "celu teritoriju“ svoje zemlje.

On je rekao je da je spreman za dijalog sa Rusijom, ali da bi to bilo nemoguće učiniti pod njenim sadašnjim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pogledajte galeriju sa potpisivanja sporazuma o aneksiji:

"Ukrajina je bila i ostala lider u pregovaračkim naporima. Naša država je uvek nudila Rusiji da se postigne dogovor o suživotu pod jednakim, poštenim, pristojnim i poštenim uslovima. Očigledno je da je sa ovim ruskim predsednikom to nemoguće. Ne zna šta su dostojanstvo i poštenje. Stoga smo spremni za dijalog sa Rusijom, ali već sa drugim predsednikom Rusije", naglasio je Zelenski.

(MONDO)