Svet

PAO VAGNEROVAC - BRUTALAN SNIMAK KRUŽI MREŽAMA! Uhapšen saradnik osnivača NAJOZLOGLAŠENIJE grupe koja gine za Putina!

Autor Jana Desovski

U Moskvi je uhapšen saradnik šefa Vagnera, a snimak hapšenja kruži mrežama!

Izvor: Twitter/@igorsushko/Screenshot

Juče je društvenim mrežama kružio snimak iz Moskve na kojem se navodno vidi hapšenje Alekseja Slobodenjuka, saradnik vlasnika Vagner grupe Jevgenija Prigožina. Slobodenjuk je zaposlen u medijskoj grupi Patriot, koja vodi mrežu Telegram kanala i poznata je po kritikovanju ruskog ministra odbrane Šojgua, portparola Kremlja Peskova i drugih.

U opisu video snimka koji kruži mrežama stoji: "Prigožinov propagandista Aleksej Slobodenjuk koji je napadao Šojgua na internetu uhapšen je u Moskvi od strane SOBR-a Rosgvardija. SOBR su veoma lojalni Putinu. To što ovo hapšenje nije izvršio FSB, kao što biste očekivali, ukazuje na unutrašnju borbu za vlast i nepoverenje."

Pogledajte snimak:

 MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs

(MONDO)