Svet

PUTIN TRAŽI REŠENJE ZA SUKOBE: Pozvao saveznike da mu pomognu!

Autor Nikola Todorović

Lider Rusije traži rešenje za sukobe u Zajednici nezavisnih država.

Izvor: Profiemdia

Predsednik Vladimir Putin pozvao je sve članice Zajednice nezavisnih država da učestvuju u prolanaženju mehanizama uz pomoć kojih bi se rešili problemi sukoba između ovih država članica. On je na to pozvao ostale članove na neformalnom samitu lidera Zajednice nezavisnih država.

"U Ukrajini se dešavaju tragični događaji, međutim postoje i sukobi između zemalja koje su članice Zajednice nezavisnih država, a to zahteva razvoj mera za njihovo rešavanje. U našem krugu, naravno, otvorićemo i pitanja koja se odnose na probleme osiguranja bezbednosti na prostoru naših prijateljskih zemalja", rekao je predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi RIA Novosti.

Podsetimo, Putin se krajem septembra sastao sa predstavnicima bezbednosnih i tajnih službi Zajednice nezavisnih država, i ukazao na to da države okupljene oko SAD/NATO/EU pokušavaju da destabilizuju Rusiju kroz destabilizaciju ruskih saveznika.

Podsetimo, Zajednica nezavisnih država je međunarodna organizacija odnosno savez koje čini devet bivših SSSR republika. Ova organizacija nastala je kao odgovor na rapsad SSSR kako bi se očuvalo jedinstvo i ekonomski integritet država koje su nekada bile u sastavu ove države.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)