Svet

EKSPLOZIJA U ANEKSIRANIM TERITORIJAMA! Niko ne zna šta se dešava, prijavljeno 180 mrtvih vojnika - novi poraz Moskve?

Autor Aleksandar Blagić

Ruski mediji javljaju da je došlo do snažne eksplozije u centru Donjecka!

Izvor: telegram/andriyshTime

Snažna eksplozija navodno je odjeknula danas u centru Donjecka. Navodno je eksplozija odjeknula na železničkoj stanici Karan. S druge strane, stižu informacije da je do eksplozije došlo u Hersonu. To je objavio glavni direktorat za obaveštajne poslove Ministarstva odbrane Ukrajine. U toj eksploziji je navodno poginulo 180 vojnika, prenosi "RIA Novosti".

Situacija se zaoštrava iz minuta u minut zbog današnje velike eksplozije na Krimskom mostuRusija navodno priprema veliku osvetu. Istraga je i dalje u toku, ali se zna da su prema prvim informacijama stradale tri osobe. Uzrok eksplozije još uvek nije poznat. Snimci pokazuju da je deo mosta srušen i da zahvaćeni deo gutaju plamenovi i sada Rusija navodno priprema osvetu. Pojavio se i stravičan snimak eksplozije na Kerčkom mostu.

Rusija je postavila i novog generala nakon niza poraza koje je doživela poslednjih nekoliko dana. Radi se o generalu Sergeju Surovikinu koji je proglašen za “ozloglašenog, korumpiranog i brutalnog generala, čak i po standardima ruske vojske”.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)