Svet

"NE ŽELIMO RAT, ALI NEMOJTE NAS PROVOCIRATI": Belorusija upozorila Ukrajinu, samo jedna varnica je dovoljna!

Autor Nikola Todorović

Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je da da li će se sukobiti sa zemljama koje su nastrojene protiv Rusije.

Izvor: YouTube/Printscreen/ВоенТВ Беларуси

Saopštenje Ministarstva odbrane Belorusije dolazi nakon što je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da u Poljskoj, Litvaniji i Ukrajini pripremaju militante za terorističke napade u Belorusiji. 

"Belorusija neće zaratiti sa susednim državama i neće to učiniti u nedostatku pogrešnih koraka sa njihove strane. Ne želimo da se borimo sa Litvancima, Poljacima, a kamoli Ukrajincima. Ako ne želite i ne preduzmete pogrešne korake, onda neće biti rata", saopštio je ministar odbrane Viktor Hrenjin.

On je pozvao Ukrajinu da ne provocira belorusku stranu i da se uzdrži od podmetanja informacija o navodnom predstojećem napadu iz Minska. "Beležimo da su naši susedi Ukrajinci danas zabrinuti da bi agresivne akcije mogle da izvedu Oružane snage Republike Belorusije. Govorimo o stalnom nabijanju informacija o navodno planiranom napadu sa naše strane. Imali smo i još uvek imate jedan odgovor na ovo: nemojte nas provocirati - nećemo se boriti sa vama", navodi se u saopštenju.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)