Svet

KADIROV OBJAVIO JEZIVI SNIMAK! Sinovi lidera Čečenije doneli ocu na noge "TOPOVSKO MESO" - ljudi su zgroženi! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Društvenim mrežama kruži snimak na kojem se vidi kako sinovi lidera Čečenije, Ramzana Kadirova, dovode svom ocu tri zarobljena ukrajinska vojnika!

Izvor: Twitter/@AlexKokcharov

Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se vide sinovi lidera Čečenije, Ramzana Kadirova, kako dovode tri zarobljena ukrajinska vojnika. Oni su doveli zarobljenike svom ocu u Grozni, a otac je ponosno gledao svoje sinove koje je obučavao i poslao na front početkom oktobra.

Ova vest je potvrđena na "Telegram" kanalu Kadirova iako je prvobitno bilo reči o navodnoj montaži. Navodno su Kadirovi sinovi razgovarali sa zarobljenim vojnicima i oni su mu rekli da su mobilisani i poslati na front kao "topovsko meso". Navodno su dobili pušku sa četiri redenika, nisu dobili hranu, i dobili su stare uniforme. Navodno su izgubili svojih 40 prijatelja na frontu.

"Zahvaljujem se svoj dragoj braći i saplemenicima koji su kao deo delegacije, kao i na prethodnim putovanjima u Donbas, obavili veoma plodonosan rad", navodi se na Telegram kanalu čečenskog lidera.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)