Svet

BOMBE ĆE PASTI SVAKOG MOMENTA NA KIJEV! VAZDUŠNA OPASNOST U NEKOLIKO REGIONA: "Hitno krenite u svoja skloništa"

Autor Sara Gajić

U nekoliko ukrajinskih oblasti jutros su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost.

Izvor: Profimedia

U Poltavskoj i Černigovskoj oblasti Ukrajine u subotu ujutro je objavljena uzbuna za vazdušni napad, javile su lokalne vlasti.

"Pažnja! Područje vazdušnog napada! Opasnost od projektila!" , napisao je u Telegram kanalu načelnik Poltavske oblasne vojne uprave Dmitrij Lunjin . Načelnik černigovske oblasne administracije Vjačeslav Čaus takođe je na svom Telegram kanalu saopštio da je u regionu proglašena vazdušna uzbuna.

O vazdušnoj uzbuni je izvestio načelnik Nikolajevske regionalne vojne uprave Vitalij Kim. "Vazdušni napad! Ceo region. 07:21“, napisao je on na Telegram kanalu.

"Pažnja! U Kijevu je proglašena uzbuna za vazdušni napad! Molimo sve da hitno krenu u skloništa civilne zaštite!“, kaže se u poruci na Telegram kanalu Kijevske gradske vojne uprave. Načelnik Kirovogradske oblasne vojne uprave i sekretar Gradskog veća Zaporožja takođe je objavio uzbunu na Telegram kanalima. Kako je saopštila Služba vazdušnih napada u Ukrajini, sirene su se oglasile i u Viničkoj, Žitomirskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti.

(MONDO)