Svet

BRITANCI ODBRUSILI RUSKOM MINISTRU ODBRANE! Pljušte optužbe o upotrebi "prljave bombe" - ovo je ISTINA!

Autor Aleksandar Blagić

Britanski ministar odbrane Ben Valas demantovao je tvrdnje ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua koji je rekao da Ukrajina planira da upotrebu "prljavu bombu"!

Izvor: Travial/Shutterstock

Povodom tvrdnji ruske strane da Ukrajina planira da upotrebi uskoro "prljavu bombu", oglasio se Ministar odbrane Velike Britanije Ben Valas i demantovao je izjavu Ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua koji je izjavio da Ukrajina ima takve planove. Dodao je i da sukob u Ukrajini preti da "eskalira nekontrolisano".

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas je opovrgnuo tvrdnje Ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua i rekao je da Ukrajina ne planira da sukob eskalira, naročito uz pomoć Velike Britanije. Britansko ministarstvo odbrane je izdalo i kratko saopštenje tim povodom, prenosi britanski "Gardijan".

"Ministar odbrane je odbacio ove tvrdnje i upozorio je da se takvi navodi ne smeju koristiti kao izgovor za veću eskalaciju", stoji u saopštenju britanskog Ministarstva, piše britanski "Rojters".

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)