Svet

STRATEŠKI BOMBARDERI NAPALI, UKRAJINCI ZAGRMELI! Pogledajte dramatičan snimak iz Kijeva - oborena je ruska RAKETA!

Autor Jana Desovski

Ukrajinci su objavili snimak obaranja ruske rakete u Kijevu!

Izvor: Twitter/@VChervonenko/Screnshot

Andrij Nebitov, načelnik policije Kijevske oblasti, objavio je snimak za koji tvrdi da pokazuje obaranje ruske rakete. Podsetimo, ruske snage su jutros izvele raketne napade širom Ukrajine. Eksplozije su odjeknule u glavnom gradu Kijevu, čiji su delovi ostali bez struje i vode.

Pod ruskim udarom su se našli i regioni Zaporožje, Čerkasi, Dnjepropetrovsk, Harkov i Lavov. Prema prvim informacijama, Rusi su gađali objekte energetske infrastrukture. Jurij Ihnat, portparol ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, rekao je da su ruske snage koristile strateške bombardere za jutrošnje napade.

"Ruski gubitnici nastavljaju da ratuju protiv civilnih objekata", napisao je Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Vladimira Zelenskog, u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

 MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs

(MONDO)