ANALIZA

ZIMA ĆE ODLUČITI RAT, SAD SU IZJEDNAČENI - PROCENA BRITANSKOG GENERALA: 3 stvari su sada najbitnije za rusku VOJSKU!

Autor Dejan Katalina

Ričard Barons tvrdi da će hladni dani biti veoma teški za obe vojske.

Bivši komandant britanske vojske general Ričard Barons kazao je da ruske trupe očigledno pate od iscrpljenosti i nedostatka vojne opreme, ali da je teško govoriti o tome da je rat odlučen i da ukrajinska vojske stiče prednost na frontu.

Govoreći za Skaj njuz šezdesettrogodišnji penzionisani oficir je procenio da je borba za sada izjednačena, a da će se obe strane suočiti sa hladnim vremenom koje se približava i koje će teškoće učiniti još većim. Po njemu, ishod ovog rata je još uvek teško predvideti.

Izvor: YouTube/RUSI/Printscreen

"Sve u svemu, mislim da obe strane pate od iscrpljenosti i izvesnog stepena nedostatka oružja i municije. Takođe, i jedni i drugi se suočavaju sa realnošću duge, teške 2022. godine i duge, teške zime koja dolazi. Nijedna strana nije ni na koji način spremna da odustane, niti je blizu onoj vrsti pobede o kojoj i jedni i drugi pričaju", objasnio je Barons.

Izvor: Twitter/@zoranceran2

On je naveo tri razloga koja u ovom trenutku muče rusku armiju i u velikoj meri utiču na njene rezultate na frontu.

"Borba na bojnom polju za teritoriju, ruski napor da pobedi ukrajinsku narodnu volju da nastavi da se bori i pokušaj Rusije da oslabi međunarodnu podršku Ukrajini", rekao je on.

(MONDO)