Svet

RUSI DNEVNO GUBE 40 VOZILA? Isplivali šokantni brojevi, porazi se samo nižu - armija besni zbog dve stvari!

Autor Aleksandar Blagić

Britanska obaveštajna služba navodi da raste nezadovoljstvo u ruskoj vojsci zbog manjka vojnih vozila kao i zbog nedostatka municije.

Izvor: Profimedia

Ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas je sredinom oktobra izjavio da ruske trupe u proseku navodno dnevno gube 40 vozila od početka ukrajinske kontra-ofanzive, prenosi "Njuzvik". Zbog toga su se Rusi navodno obratili za pomoć svojim najvažnijim saveznicima - Belorusiji. Navodno je Rusija od Belorusije tražila 100 tenkova i 100 oklopnih vozila.

Britanska obaveštajna služba ima informacije da navodno raste nezadovoljstvo u ruskoj vojsci usled manjka vojnih vozila, a navodno i zbog nedostatka municije. Navodno rusku vojsku najviše pogađa nedostatak artiljerijske municije jer im je to glavno oružje u ratu u Ukrajini.

Prema podacima koje ima britanska obaveštajna služba, Rusija je od početka rata u Ukrajini izgubila 1.420 tenkova i 684 oklopnih vozila. "Njuzvik" je kontaktirao ruskog Ministra odbrane povodom ovih tvrdnji britanaca, ali nisu dobili odgovor.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)