Svet

OTELI JE I VEZALI LANCIMA, CELA DRŽAVA TRAŽILA ŠERI! Pojavila se modra i OŠIŠANA, a kada je istina isplivala usledio ŠOK

Autor Jana Desovski

Lice Šeri Papini postalo je jedno od najprepoznatljivijih u Kaliforniji kada je nestala iz kuće koju je delila sa suprugom i dvoje male dece - ali kada je pronađena živa i zdrava, istina je bila još šokantnija.

Izvor: Profimedia

Kada je Šeri Papini nestala, cela Kalifornija se digla na noge. Njena fotografija je bila na svakoj banderi, detalji o njenom nestanku kružili su društvenim mrežama, a novinski izveštaji su stalno izveštavali o potrazi za njom. Cele SAD su se pitale: "Gde je Šeri Papini?"

Papini, koja je tada imala 34 godine, živela je u Redingu u Kaliforniji sa suprugom Kitom. Bili su u braku sedam godina i imali dvoje male dece, dečaka i devojčicu. Kit je radio kao prodavac, a Papini je bila domaćica. Papini je 2. novembra 2016. godine, dok su njena deca bila u jaslicama, otišla na trčanje. Kada se Kit vratio sa posla, Papini nije bila tamo i nije pokupila decu iz jaslica.

Zabrinuti Kit je koristio aplikaciju Find my Iphone i prato telefon i slušalice njegove žene. Kada ih je pronašao, izgledalo je kao da su ispušteni u žurbi. Papini je prijavljena kao nestala. Za nekoliko sati pokrenut je veliki slučaj nestale osobe. Molbe za informacije o Papini dospele su u nacionalne vesti, a njeno lice je bilo na naslovnim stranama novina.

Izvor: Profimedia

Kit je javno molio za siguran povratak svoje žene, a njena porodica je ponudila nagradu od 40.000 dolara. 24. novembra, ujutru na Dan zahvalnosti, vozač je pronašao Papini kako luta putem u okrugu Jolo, oko 200 kilometara od mesta gde je nestala. Bila je delimično vezana lancima, bila je u modricama i kosa joj je bila ošišana, ali je nakon 22 dana nestanka bila živa. Papini je rekla da je kidnapovana i da su je otmičari pustili u 4.30 ujutru tog dana. Ponovo se spojila sa mužem i decom. 

Papini se trudila da ispriča kroz šta je prošla iako je bila istraumirana. Rekla je da je trčala kada se pored nje zaustavio terenac. Opisala je kako su je dve latinoamerikanke pod pretnjom pištolja naterale da uđe u vozilo. Papini je rekla da su je žene tukle i mučile, sekle su joj kosu i držale je vezanu u ormanu. Ona je pokazala i žigosanje na svom desnom ramenu za koje je rekla da joj je naneto zagrejanim alatom. Papini je takođe smršala jer je živela od jednog obroka dnevno - pirinča, tortilja i ponekad jabuka. 

Šeri
Izvor: Youtube/ Good Morning America

Dve žene su nosile maske i pokrivale su joj oči tako da nije mogla u potpunosti da im vidi lica - ali je uspela da opiše neke detalje kako bi stručnjaci mogli da naprave skicu. Rekla je da su njeni otmičari puštali "stvarno dosadnu" meksičku muziku i da su joj žene rekle da planiraju da je prodaju. Ali svima je bilo čudno kako je odjednom puštena na slobodu.

Papini je na sebi imala muški i ženski DNK koji je bio neidentifikovan. Nije bilo podudaranja na CODIS-u, nacionalnoj bazi podataka DNK u SAD. U međuvremenu, Papini je bila kod kuće pokušavajući da obnovi svoj život sa mužem i decom. Dobila je 30.000 dolara od Kalifornijskog odbora za kompenzaciju žrtvama.

Zatim je zatražila preko 127.000 dolara invalidnine zbog trauma koje je rekla da je pretrpela. Kako su godine prolazile, nije bilo hapšenja. Iako je Papini izbegavala reflektore, slučaj nije bio zaboravljen. O tome su napravljeni podkasti i objavljeni članci koji su pokretali neprijatna pitanja na koja je trebalo da se odgovori. Postojale su glasine da je njena priča sumnjiva. Istražitelji su smatrali da Papini nije govorila istinu o njenoj otmici. Bilo je nedoslednosti i toliko detalja koji nisu bili povezani. Skoro četiri godine kasnije, u martu 2020, policija je otkrila muški DNK pronađen na Papininoj odeći. Ovaj čovek je bio Papinin bivši dečko. Kada su ga ispitali, Papinin bivši je dao zapanjujuće priznanje.Rekao je da ga je kontaktirala iz vedra neba i rekla da ju je muž zlostavljao. Molila ga je da je pokupi iznajmljenim automobilom, a zatim je ostala sa njim u njegovom stanu u Kosta Mesi udaljenom nekoliko stotina kilometara daleko. Koristili su pripejd telefone da bi se dogovorili.

Posle tri nedelje, Papini je rekla da želi da ide kući svojoj deci, pa se povredila i ošišala kosu kako bi njena priča bila uverljiva. Njegovu verziju događaja potkrepili su telefonski zapisi i svedok koji ju je video u Kosta Mesi. Papini je privedena na ispitivanje, ali, uprkos tome što joj je rečeno da je lagati saveznog službenika uvreda, ona je insistirala da je njena priča istinita. Bio je složen zadatak pronaći optužbe protiv Papini, ali su istražitelji bili odlučni da razotkriju njene laži.

U martu ove godine, Papini je uhapšena dok su njena deca imala časove klavira. Na dan njenog hapšenja, Kit se razveo od svoje žene. Javnost je bila užasnuta što je bila prevarena. Zašto bi izmislila takvu priču? Policija je utvrdila da je samo želela da provede vreme sa svojim bivšim, daleko od muža i dece. Ali njen bivši je insistirao na tome da nisu imali seksualni odnos dok je ona bila tamo. Da li je to uradila zbog pažnje? Za novac? Bilo je to okrutno učiniti njenoj porodici.

Papini je puštena uz kauciju od 120.000 dolara nakon što je predala pasoš. Preti joj do 25 godina zatvora. Šest nedelja kasnije, potpisala je sporazum o priznanju krivice priznajući da je to bila prevara - sve je izmislila. Ona je u izjavi rekla: "Tako mi je žao zbog ljudi koji su patili zbog mene – ljudima koji su se žrtvovali za slomljenu ženu kakva sam bila. Ja sam kriva za laž. Ja sam kriva za nečast. Stojim pred vama spremna da prihvatim. Ono što je učinjeno ne može da se poništi. Nikada se ne može izbrisati."

(MONDO)