Svet

POGINUO RUSKI ŠEF HERSONA! Objavio da su Ukrajinci probili liniju fronta, pa NASTRADAO?

Autor Jana Desovski

Kiril Stremousov objavio je u sredu na svom Telegram kanalu da su ukrajinske snage pokušale da probiju liniju fronta na tri mesta, a kasnije je javljeno da je poginuo.

Izvor: YouTube/screenshot/Associated Press

Ruske vlasti objavile su smrt Kirila Stremousova, ruskog šefa Hersona. Kako piše ukrajinska agencija Neksta, smrt su potvrdile i ruske agencije. "Neće nam nedostajati", piše ukrajinska agencija Nekta. Navodno je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Još uvek nije poznato kako je došlo do nesreće. 

Podsetimo, Kiril Stremousov, proruski lider susedne okupirane Hersonske oblasti, objavio je u sredu na svom Telegram kanalu da su ukrajinske snage pokušale da probiju liniju fronta na tri mesta, uključujući i Snihurivku.

Vitalij Kim, ukrajinski guverner Nikolajevske oblasti, citirao je razgovor ruskih vojnika, koji su presrele ukrajinske snage, sugerišući da su Ukrajinci već potisnuli Ruse iz oblasti Snihurivka. "Ruski vojnici se žale da su već izbačeni", saopštio je Kim o situaciji u Snihurvki.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs

(MONDO)