Svet

ŠTA ZNAMO O STANJU SERGEJA LAVROVA?! DA LI JE ZAISTA BIO U BOLNICI? Bruje mreže, svi komentarišu njegov telefon i sat

Autor Sara Gajić

Nakon vesti da je pozlilo Sergeju Lavrovu, i njegove reakcije, na mrežama ne prestaje da se komentariše njegovo obraćanje.

Izvor: Telegram/screenshot/Sputnik Srbija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je navodno prebačen je u bolnicu nakon što je imao zdravstveni problem nakon dolaska na samit Grupe 20 na Bali, saopštile su indonežanske vlasti u ponedeljak. Trojica indonežanskih vladinih i medicinskih zvaničnika izjavila su Asošiejted presu da se ruski diplomata leči na ostrvu odmarališta. Svi su odbili da budu identifikovani jer nisu bili ovlašćeni. Dvoje ljudi reklo je da se Lavrov leči od srčanog oboljenja. Ubrzo nakon informacije o bolesti, oglasila se Marija Zaharova, a nakon toga i Sergej Lavrov.

"Sedim sa Sergejem Viktorovičem Lavrovom u Indoneziji i čitamo vesti. Ne verujemo svojim očima: izgleda da je on u bolnici. Naravno, to je  lažna vest. Svetska ekskluziva", napisala je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova na Telegramu.

Nakon toga je osvanuo video Sergeja Lavrova u kome ga vidimo na terasi hotela na Baliju u opuštenom izdanju sa majicom koja ima aplikaciju dela američkog umetnika Žana Mišela Baskijata koji je bio veoma popularan 80-ih godina prošlog veka koga su zvali "Crni Pikaso".

Zanimljivo je da je od ovog umetnika iz Bruklina, popularni reper Džej Zi kupio sliku za neverovatnih 4,2 miliona dolara.

Na stočiću pored Lavrova kamera je uhvatila da ministar ima najnoviji Ajfon, dok mu je na ruci pametni Epl sat što su mnogi komentarisali na društvenim mrežama: "On sa zlatnim lančićem i majicom u zapadnjačkom stilu. Nikad ga nisam video bez prave košulje i kravate", jedan je od komentara na objavljeni video. Drugi korisnici su više komentarisali njegovu majicu, mnogima se dopala. Generalni utisak ovog obraćanja je da je krajnje neobično za ruskog ministra da na sebi ima sve "zapadno". Drugi su komentarisali o bezbednosnom aspektu hakovanja telefona i sata koji Lavrov nosi.

Na pomenutom videu Lavrov se obratio medijima.

"A već 10 godina o našem predsedniku se piše da je bolestan. Ovo je, generalno gledano, igra koja nije nova u politici“, rekao je Lavrov u video snimku. Lavrov je posavetovao zapadnim novinarima da "češće pišu istinu".

On ovom prilikom nije demantovao navode da je bio u bolnici na pregledu, što je primetio poznati novinar Fajnenšl Tajmsa, pa su se pojavile informacije da je zapravo bio u bolnici, a potom se vratio u hotel i snimio video.

Na društvenim mrežama su primetili da on tokom obraćanja zapravo nije demantovao da je danas bio u bolnici, što je dodatno podrgejalo priče o njegovom zdravstvenom stanju.

(MONDO)