Svet

KINA SPREMA ŠOK ZA AMERIKANCE! Novi bombarder je NEVIDLJIV - strah i trepet na nebu, nosi 10 tona STRAVIČNIH raketa!

Autor Aleksandar Blagić

Kineska vojska se navodno sprema za otkrivanje "nevidljivog" bombardera H-20!

Izvor: YouTube/screenshot/Sandboxx

Kineska vojska se navodno sprema za otkrivanje "nevidljivog" bombardera H-20. Ovaj borbeni avion će navodno biti odgovor kineske vojske na američki bombarder nove generacije i naslednika bombardera B-2 Spirit, dugo očekivanog B-21 Raidera, piše "South China Morning Post".

Pogledajte kako izgleda kineski "nevidljivi" bombarder "H-20"

Kinezima je cilj da naprave avion koji je sposoban da nosi deset tona tereta i preleti čak 7.660 kilometara bez potrebe za punjenjem goriva u vazduhu, prenosi portal "Inteeresting Engineering". "H-20" je rezultat razvoja kineske avio-industrije usredsređene na ratne avione serije 20 (poput J-20) i koji traje još od ranih 2000-ih godina.

Rezultat tog razvoja sada bi trebalo da bude i H-20 bombarder, odnosno moćan avion koji se može sakriti od sistema PVO i koji je sposoban za masovno uništavanje neprijatelja. Dosadašnji izveštaji su tvrdili da će novi kineski bombarder "H-20" biti otkriven do 2. decembra, odnosno pre američkog B-21 Raidera, kojeg razvija firma "Northrop Grumman". Glavna zabrinutost zapadnih vojnih analitičara je ta što postoji malo znanja o "H-20", posebno o njegovim tačnim specifikacijama, za koje se tvrdi da se mogu meriti samo s američkim Raiderom.

(MONDO)