Svet

PRVI SNIMCI NAPADA DRONOVA NA KRIM! Gori nebo iznad Sevastopolja, protivvazdušna odbrana ne staje - odjekuju EKSPLOZIJE!

Autor Aleksandar Blagić

Na društvenim mrežama su se pojavili prvi snimci napada dronova na Sevastopolj!

Izvor: Twitter/@Chronology22

Proruski guverner Krima Mihail Razvožajev je izjavio večeras da su dronovi napali grad Sevastopolj, prenosi britanski "Rojters". Razvožajev je izjavio večeras da dronovi napadaju grad Sevastopolj na Krimu, i da je protivvazdušna odbrana već oborila dve letelice. Dodao je da civilni objekti nisu oštećeni i pozvao je stanovnike da ostanu mirni.

Upravo sada dejstvuje naša protivvazdušna odbrana. U toku je napad dronova. Prema preliminarnim informacijama, dve bespilotne letelice su već oborene. Sve snage i službe su u pripravnosti”, napisao je Razvožajev na svom “Telegram” kanalu, prenela je ruska novinska agencija “TASS”.

Na društvenim mrežama su se pojavili prvi snimci napada. Na njima se vide dronovi, ali i presretanja.

Navodno su već dva drona oborena. Plovidba putničkog morskog transporta u Sevastopolju je obustavljena, saopštile su vlasti grada.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)