Svet

BEBISITERKA IM JE OTELA DETE PRE 50 GODINA! Svi su mislili da je umešana majka, a onda je isplivala istina, NAŠLI su je!

Autor Jana Desovski

Melisa Hajsmit, za koju porodica kaže da je oteta u Fort Vortu 1971. godine, pronađena je živa i zdrava i ujedinila se sa svojom porodicom!

Izvor: Youtube/WFAA/Screenshot

Više od 50 godina nakon što ju je njena bebisiterka kidnapovala kao bebu u Teksasu, Amerikanka se ponovo ujedinila sa svojom porodicom, koja ju je identifikovala uz pomoć DNK testa, piše Gardijan. Neverovatna priča usredsređena na nestanak Melise Hajsmit završena je u subotu u Južnoj Karolini, navodi se u izveštaju televizijske stanice u Čarlstonu VCIV, kao i u saopštenju njene porodice.

Hajsmitova je imala godinu dana u Fort Vortu u Teksasu 1971. godine kada je njena majka, Alta Apantenko, objavila novinski oglas da traži dadilju. Odgajajući Melisu sama i tražeći nekoga da brine o njenoj ćerki dok je radila svoj posao, Apantenkova je angažovala ženu koja je izrazila interesovanje za posao, a da je nikada nije lično srela.

Apantenkova je Melisu predala dadilji, koja ju je navodno otela i nikada je nije vratila. Hajsmitovi su prijavili njen nestanak policiji i nikada je nisu zaboravili iako je od nestanka do danas prošlo pola veka, čak su joj priređivali rođendanske zabave svakog novembra. Nedavno su takođe napravili Fejsbuk stranicu pod nazivom "Finding Melisa Highsmith" i tražili pomoć u pronalaženju nestale ćerke.

Porodica
Izvor: Youtube/WFAA

Zatim, u septembru, Hajsmitovi su dobili anonimnu dojavu da se njihova ćerka nalazi u okolini Čarlstona, koji je udaljen više od 1.700 kilometara od Fort Vorta, izvestio je VCIV. Porodica je uzela DNK test kako bi potvrdili da je to zaista njihova ćerka koja im je oduzeta pre 51 godinu. Melisa se tako ponovo sastala sa majkom, ocem i dvoje od četvoro braće i sestara.

"Nisam mogla da prestanem da plačem", rekla je sestra Viktorija Garner u izjavi. "Bila sam presrećna i još uvek hodam u magli pokušavajući da shvatim da je moja sestra živa i da smo je pronašli. " Druga sestra – Šeron Hajsmit, koja živi u Španiji i planira da se sretne sa Melisom ovog Božića – opisala je kako su se njeni rođaci obratili službenicima za sprovođenje zakona za pomoć. Šeron Hajsmit je rekla da se njena porodica povezala sa naučnikom iz kliničke laboratorije i genealogom po imenu Liza Džo Šile kako bi im pomogla u tumačenju ključnih DNK rezultata.

"Naša porodica je patila zbog agencija koje su loše vodile ovaj slučaj", rekla je Šeron Hajsmit. "Trenutno samo želimo da upoznamo Melisu, da joj poželimo dobrodošlicu u porodicu i nadoknadimo 50 godina izgubljenog vremena. Melisa Hajsmit je odgajana pod imenom Melani. Prvo je saznala da se smatra nestalom i da je njena porodica traži kada se njen rođak javio preko Fejsbuka, poruka za koju se u početku plašila da je prevara, navodi CNN.

Šeron Hajsmit je rekla da je posebno zahvalna svojoj majci, koja se – pored toga što je osećala krivicu nakon Melisinog nestanka – suočila sa optužbama da je verovatno ubila svoju nestalu ćerku i sakrila zločin. "Moja mama je učinila najbolje što je mogla sa ograničenim resursima koje je imala – nije mogla da rizikuje da dobije otkaz, pa je verovala osobi koja je rekla da će brinuti o njenom detetu", navodi se u izjavi Šeron Hajsmit.

U saopštenju porodice navodi se da su Melisina majka, njen otac Džefri Hajsmit i njena braća i sestre – Garner, Šeron Hajsmit, Rebeka Del Boske i Džef Hajsmit – imali jednostavnu poruku za ljude koji traže nestale voljene. "Nikada ne odustaj", navodi se u saopštenju.

(MONDO)