Svet

PUTIN OSTAO BEZ IDEJA, TRAŽI POMOĆ OD KOMANDANATA?! "Želim da čujem nove predloge o akcijama u ukrajinskom ratu" (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Ruski predsednik Vladimir Putin posetio je združeni štab svih rodova vojske koji učestvuju u ratu u Ukrajini, saopšteno je iz Kremlja.

Poseta zajedničkom štabu vojnih rodova uključenih u specijalne vojne operacije
Izvor: kremlin.ru

Ruski predsednik Vladimir Putin zatražio je od komandanata svojih oružanih snaga sugestije o tome kako bi, po njihovom mišljenju, trebalo da se odvija ruska vojna kampanja u Ukrajini tokom posete štabu operacije, saopštio je Kremlj u subotu.

Na video snimku koji je objavio Kremlj, Putin je predsedavao sastankom desetak ljudi za okruglim stolom, zajedno sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom i načelnikom Generalštaba Valerijem Gerasimovim.

Putin je potom prikazan na čelu drugog konferencijskog stola u štabu združenih snaga, pozivajući brojne vojne komandante da daju sugestije.

"Slušaćemo komandante u svakom operativnom smeru i želeo bih da čujem vaše sugestije o našim neposrednim i srednjoročnim akcijama", rekao je Putin.

General Vazduhoplovstva Sergej Surovikin, vrhovni komandant ruskih snaga koje se bore u Ukrajini, takođe je prikazan kako prisustvuje sastancima na fotografijama postavljenim na sajtu Kremlja. Putin je ceo petak proveo u sedištu operativne grupe, rekao je novinskoj agenciji Interfaks njegov portparol Dmitrij Peskov. Nisu objavljeni nikakvi drugi detalji Putinove posete niti lokacija sedišta.

(MONDO)