Svet

OBORILI POLICAJCA SA KONJA, PA GA BRUTALNO ISTUKLI PALICAMA! Besni Brazilci okružili žrtvu, pa se IŽIVLJAVALI (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Huligani u Brazilu su toljagama tukli policajca na konju i njegovog preplašenog konja.

Izvor: Twitter/Screenshot

Pristalice Žaira Bolsonara, koje nisu želele da prihvate pobedu novog predsednika Brazila, u neredima su prebile jednog policajca koji je bio na konju. Besni demonstranti su okružili policajca, zbacili ga sa konja, a potom su ga udarali palicama. Muškarac je u jednom trenutku bespomoćno ležao na zemlji, preneo je Dejli mejl.

Snage bezbednosti uhapsile su više od 400 izgrednika koji su juče upali u Kongres, predsedničku palatu i Vrhovni sud u Braziliji. Ljudi ogrnuti brazilskim zastavama su isprevrtali stolove i stolice u brojnim prostorijama, a mogao se videti i gust dim. Prozori su polomljeni u predsedničkoj palati, a uništena su i mnoga umetnička dela.

Bolsonaro, koji je označen kao "Tropski Tramp" je izgubio na oktobarskim izborima. Policija je sa huliganima pokušala da se obračuna suzavcem, a posle nekog vremena, vlast je uspela da preuzme kontrolu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posetite Mondo Pređi na sajt

Na predsedničkim izborima, održanim 2. oktobra prošle godine, Bolsonaro je izgubio od levičara Luiza Injasija Lule da Silve. U međuvremenu, Lula je inaugurisan 1. januara, a Bolsonaro je otišao na Floridu.

(MONDO)