Svet

MAJSTORE, ŠTA RADIŠ TO? CEO SVET SE SMEJE RUSKIM TENKISTIMA: "Najveća pretnja ruskoj pešadiji su njihovi tenkovi!" VIDEO

Autor Sara Gajić

Isplivao snimak nesreće ruskih tenkista.

Izvor: Twitter/screenshot/justartsndstuff

Ukrajinsko Ministarstvo odbrane objavilo je snimak na kojem se navodno vidi neobična nesreća ruskih snaga na liniji fronta. Komandir jednog tenka je zaobišao drugo oklopno vozilo i kupolom slučajno 'oborio' pet vojnika koji su se nalazili na njemu. Nakon što su pali sa tenka, jedan vojnik je teško ustao na noge dok su se ostali razbežali, piše Dejli mejl .

Video od 52 sekunde, postavljen 27. januara, pregledan je više od 1,5 miliona puta. Ukrajinsko ministarstvo ismevalo je rusku vojsku rekavši: "Najveća pretnja mobilisanoj ruskoj pešadiji su mobilisani ruski tenkovi“. A da bi ismevali Ruse, u video su dodali muziku iz igre.

Rusko ratovanje i vojna obuka su pod lupom otkako je ta zemlja izvršila invaziju na Ukrajinu. Izveštaji su otkrili da su regruti dobili puške iz 19. veka i da im je nedostajalo zaliha. Prošlog meseca, ukrajinsko ministarstvo je takođe objavilo snimak ruskog tenka koji se prevrnuo naopačke nakon što je pao iz voza. Oni su komentarisali: "Ne da se žalimo, ali ubuduće tražimo od Rusa da budu oprezniji prilikom istovara vojne opreme“.

Prema holandskoj organizaciji za istraživanje ratovanja, Oriks, Rusija je izgubila 1.450 tenkova od početka rata – ili uništenih ili preuzetih od Ukrajine, ili napuštenih od strane ruskih trupa.

(MONDO)