Svet

OTKRIVENA RUSKA ŠEMA NA KRIMU! Svakodnevno konvoj vozila prevozi vojnike i strane plaćenike da bi se sakrila jedna stvar

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajina tvrdi da ruska vojska navodno spaljuje tela svojih vojnika na poluostrvu Krim kako bi sakrila pravi broj stradalih.

Izvor: YouTube/Screenshot/Itapirkanmaa2

Ukrajinska vojska tvrdi, a hrvatski "Jutarnji list" prenosi, da ruska vojska navodno spaljuje tela mrtvih vojnika na poluostrvu Krim. Navodno to rade da bi prikrili svoje prave gubitke. Otkriveno je i gde se to navodno dešava.

Prema tvrdnjama ukrajinske strane, Rusi koriste lokalni krematorijum u selu Krasna Zorka. Tamo svakodnevno ide konvoj vozila do 10 kamiona koji prevozi tela mrtvih vojnika i stranih plaćenih boraca. Prethodnog vikenda je i Velika Britanija navela da je Rusija u prethodne dve nedelje zabeležila najveći broj gubitaka još od početka rata u Ukrajini.

"U proseku su gubili 824 vojnika dnevno", navelo je britansko Ministarstvo odbrane.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs

(MONDO)