Svet

ZAŠTO SADA ĆUTITE O SEVERNOM TOKU?! MOSKVA BRUTALNO ZAPRETILA AMERICI: "Ne znamo da li je ostao eksploziv na dnu mora"

Autor Sara Gajić

Ruska ambasada u Americi je saopštila da neće dozvoliti da se prećutkuje o detaljima eksplozije na Severnom toku.

Izvor: Danish armed forces

Moskva neće dozvoliti Sjedinjenim Državama da prećutkuju situaciju u vezi sa napadom na gasovode "Severni tok", saopštila je ruska ambasada u Americi, prenosi Sputnjik. Portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je ranije da Vašington ne prihvata optužbe u vezi sa eksplozijama na gasovodu, a da istragom treba da se bave one zemlje u čijoj jurisdikciji se to dogodilo.

"Ruska strana neće dozvoliti da se zabašuri situacija u vezi sa eksplozijom na važnoj energetskoj infrastrukturi, posebno imajući u vidu da ništa nije poznato o nekoliko eksploziva koji su ostali na dnu mora i nisu eksplodirali", rekao je pres sekretar ambasade Igor Girenko. Girenko, takođe, navodi da je na potpuno logično pitanje novinara o odnosu Amerike prema uključivanju UN u potragu za krivcima za eksplozije u Baltičkom moru usledila "nesuzdržana reakcija" Prajsa.

On je američkim vlastima poručio da umesto optužbi na račun Moskve pokušaju da dokažu da nisu umešani u ono što se dogodilo.
Podsetimo, pre nedelju dana na sajtu novinara Simura Herša objavljen je članak u kojem se navodi da su ronioci američke vojske prošlog leta, tokom vojnih vežbi, postavili eksploziv na gasovodu a da su ga tri meseca kasnije aktivirali Norvežani.

(MONDO)