Svet

EUFORIJA U SALI! SVI SU ODUŠEVLJENI PUTINOVOM ODLUKOM OSIM LAVROVA: Uhvatila ga kamera, on unezveren (VIDEO)

Autor Sara Gajić

Dok je trajao Putinov istorijski govor, kamere su otkrile kako je za to vreme ponašao Sergej Lavrov.

Izvor: Twitter/screenshot/Gerashchenko_en

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je juče u svom obraćanju parlamentu da će nastaviti rat u Ukrajini i optužio NATO alijansu predvođenu SAD da podgreva sukob u pogrešnom uverenju da može da pobedi Moskvu u globalnom ratu, a takođe je najavio da će je suspendovao učešće u Novom START-u. On je takođe najavio da Rusija suspenduje svoje učešće u sporazumu sa Sjedinjenim Državama koji ograničava strateške nuklearne arsenale dve strane.

"U tom smislu, prinuđen sam danas da saopštim da Rusija obustavlja svoje učešće u sporazumu o strateškom ofanzivnom naoružanju",  rekao je Putin poslanicima. U tom trenutku velikom salom se prolomio veliki aplauz, neki su i ustali, a kamere su slučajno uhvatile šefa ruske diplomatije Sergeja Lavova. Za razliku od ostalih zvaničnika, njegovo lice nije odavalo previše entuzijazma. U stvari, izgledao je prilično neprijatno i unezvereno kada je čuo važnu odluku.

Međutim, nešto kasnije je saopšteno da će Rusija nastaviti da poštuje obavezu smanjenja nuklearnog arsenala u skladu sa Novim START ugovorom, uprkos odluci da suspenduje učešće u tom važnom rusko-američkom sporazumu o razoružanju.

"Rusija želi da zadrži odgovoran pristup i nastaviće, do isteka ugovora, da striktno poštuje kvantitativne granice za ofanzivno strateško naoružanje", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

(MONDO)