Svet

PUT UŽASAN, A PROVALIJA PORED - OPASNIJU VOŽNJU NISTE VIDELI! Pogledajte kakav su teret radnici nosili na vrh (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Pogledajte kakav su teret kineski radnici CTG nosili na vrh planine.

Izvor: Twitter/Printscreen/CTG

Radnici kineske državne kompanije za snabdevanje električnom energijom "China Three Gorges Corporation (CTG)" snimljeni su dok isporučuju 19 tona i 75 metara dugačak propeler vetroturbine na vrh planine u blizini grada Jinjanga u provinciji Sečuan na jugoistoku Kine, piše britanski Telegraf.

Na snimku koji je objavio CTG vidi se da je put do vrha planine, kojim su prošla vozila i radnici kompanije, izuzetno opasan, a planina u koju je urezana prilično strma. Elisa se lagano ljuljala levo-desno tokom transporta i čak je nekoliko puta dotakla planinu.

Telegraf navodi da su CTG-u potrebne dve nedelje da prebaci jedan propeler na vrh planine, a da su radnici koji dobiju ovaj zadatak usput izloženi ekstremnoj hladnoći, grmljavini i snegu, a mnogi pate od visinske bolesti.

Kineski predsednik Si Đinping rekao je da će Kina povećati kapacitet svojih fotonaponskih i vetroelektrana na najmanje 1.200 GV. Osim toga, kineski predsednik je rekao da će Kina do 2030. ograničiti emisije gasova staklene bašte.

(MONDO)