Svet

NEMAMO VODU, ŽIVIMO OD KIŠNICE! Emilija godinu dana živi pod ARTILJERIJSKOM paljbom, u ovom gradu su NAJKRVAVIJI sukobi!

Autor Aleksandar Blagić

U ukrajinskom gradu Uledaru koji se nalazi na istoku zemlje, Emilija Budskaja živi od dana do dana bez struje i vode, a ruke pere putem kišnice koju skuplja po nekoliko dana.

Izvor: Profimedia

U gradu Uledaru u Ukrajini se nalazi prva linija fronta na istoku zemlje. Rat u Ukrajini ušao je u drugu godinu, a ovaj grad se u poslednje vreme često nalazi na meti ruske artiljerije, piše "Asošijeted Pres". Svoju porodičnu kuću nije napustila Emilija Budskaja kao ni njena ćerka.

Pogledajte fotografije razrušenog grada Uledar u Ukrajini

U jednom delu ovog grada žive potpuno same, i njihova kuća je delimično oštećena zbog artiljerije. Emiliji i njenoj ćerki su potrebni struja i voda kako bi živele. S obzirom da vodu nemaju već neko vreme, skupljaju kišnicu u lavorima ispred kuće i tako peru veš, ruke, kuvaju kafu,...

Staro osušeno drvo ispred kuće su isekle kako bi granje nosile u podrum da bi ga zapalile i tako se greju nedeljama unazad. Zbog fronta na istoku Ukrajine koji se proteže od Crnog mora pa sve do jugoistočne granice Ukrajine i Rusije, grad Uledar je jedan od mesta na kojem su se odigrali najkrvaviji sukobi od početka rata.

"Nemamo vodu, nemamo ništa. Skupljam kišnicu kako bi prala ruke i odeću", rekla je Emilija Budskaja.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)