Svet

TRAJU ŽESTOKE BORBE U OVOM GRADU, ZELENSKI SE OGLASIO! Ruska vojska se fokusira na jedno!

Autor Ivana Vlajković

Volodimir Zelenski izjavio je da situacija u gradu Bahmutu postaje sve izazovnija.

Izvor: YouTube/ YouTube/Warthog Defense

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u ponedeljak uveče da situacija u gradu Bahmutu postaje sve "izazovnija". "Neprijatelj neprestano uništava sve što se može da se koristi za zaštitu naših položaja, za osiguranje položaja i odbranu", kazao je Zelenski. Inače i ukrajinski vojni zapovednici su ranije govorili o stotinama ruskih napada na tom području. "Naši vojnici koji brane Bahmut pravi su heroji", rekao je Zelenski, piše CNN.

Ranije danas, portparol Istočne grupacije Oružanih snaga Serhij Čerevati, rekao je da Bahmut ostaje epicentar neprijateljskog napada. "Tu se fokusiraju na probijanje naše odbrane. Posebno u oblasti naselja Dubovo-Vasilovka, Jahidne, Ivankivske i Pivnične“, kazao je Čerevati.

Sva navedena mesta su zapadno od Bahmuta. Čerevati je rekao da je na ovoj deonici fronta bilo 300 napada iz raznih tipova artiljerije i višecevnih raketnih bacača. "Izvedeno je 60 borbenih sukoba, a u kojima su poginula 63 neprijateljska vojnika, a 141 vojnik je ranjen", izjavio je portparol Istočne grupacije Oružanih snaga.

(MONDO)