Svet

RUSKI "ZLOČINAC" OBORIO UKRAJINSKE LOVCE! Peta generacija unosi strah u kosti, jedini avion sa RAZORNOM raketom! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Ukrajinski SU-27 i SU-24 postali su žrtve ruskog "zločinca" SU-57, lovca pete generacije!

Izvor: Youtube/Military Update

Ruski stelt avion SU-57 poznatiji kao "Felon" (NATO ga ovako naziva) ili "zločinac" oborio je u toku jeseni 2022. godine ukrajinske SU-27 i SU-24. "Felon" je pogodio svoje mete sa udaljenosti od 217 kilometara korišćenjem projektila izvan vizuelnog dometa.

Pogledajte ruski SU-57 avion

Britanska obaveštajna služba potvrdila je u januaru 2023. godine da je ruski SU-57 oborio ukrajinske avione SU-24 i SU-27. Koristio je rakete vazduh-vazduh.

Ruski SU-57 koristio je rakete vazduh-vazduh R-37M. Ova raketa ima domet od čak 400 kilometara. Prema nezvaničnim informacijama, na svetu trenutno ne postoji nijedna druga raketa koja može da pogodi vazdušne manevarske ciljeve u vazduhu na udaljenosti od 200 kilometara.

Ruski SU-27 avion
Izvor: Youtube/Military Update

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO/Novosti)