Svet

OPKOLJENI SA SVIH STRANA, OVO JE SVA MUNICIJA, SJEB*** SMO! Ukrajinski vojnici očajni, Rusi STEŽU OBRUČ oko njih (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Na jednom snimku, koji navodno potiče iz Bahmuta, ukrajinski vojnici kažu da su opkoljeni sa svih strana i da im je ostalo vrlo malo municije.

Izvor: Twitter/Printscreen/Arthur Morgan

Na društvenim mrežama pojavilo se nekoliko video snimaka iz ključnog grada na istoku Ukrajine, Bahmuta, u koji su, prema rečima Jevgenija Prigožina, juče ušli Vagnerovci.

Na jednom snimku ukrajinski vojnici kažu da su opkoljeni sa svih strana i da im je ostalo vrlo malo municije.

"Ovde sam sa momcima, i ovo je sva municija koja nam je ostala. Sjeb*** smo. Sad smo opkoljeni sa svih strana... Pa čekamo... Ne možemo više", kaže u kameru jedan od očajnih vojnika, a zatim smiruje one kojima je snimak upućen: "Sve će biti u redu. Doći ću kući i poljubiti te. Volim te", završava on.

Na drugom snimku, komandant kaže da im je usred noći naređeno da odmah napuste Bahmut i da se rasporede u nove operacije.

Na trećem snimku se vidi kako ukrajinski vojnik beži iz Bahmuta i u neverici poručuje majci da je preživeo.

"Mama, živ sam, živ!!!", kaže joj.

Uništeni Bahmut je pod stalnim napadom ruskih trupa, a njegovo zauzimanje bi otvorilo put Rusiji da u potpunosti kontroliše ostatak strateškog industrijskog regiona Donbas, što je jedan od glavnih ciljeva invazije pokrenute 24. februara 2022. godine.

(MONDO)