Svet

INTERNETOM KRUŽI SNIMAK STRELJANJA UKRAJINSKOG ZAROBLJENIKA! Nakon ovih reči je izrešetan, oglasio se i Zelenski (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Društvenim mrežama širi se navodni snimak egzekucije ukrajinskog zarobljenika koji je pred smrt uzviknuo "Slava Ukrajini!" Na kraju teksta nalazi se snimak, upozoravamo vas na UZNEMIRUJUĆI sadržaj.

Izvor: Tweet/Olga Tokariuk

Društvenim mrežama širi se navodni snimak streljanja ukrajinskog zarobljenika. Nije poznato kada tačno je ubijen ovaj ukrajinski vojnik, a snimak se pojavio na internetu u prethodna 24 časa i već je postao glavna tema u svetskoj javnosti. Na kraju teksta nalazi se i navodni snimak streljanja, upozoravamo vas na UZNEMIRUJUĆI sadržaj.

Na pomenutom snimku se vidi ukrajinski vojnik koji stoji mirno pre nego što ga strelja grupa ruskih vojnika. Prema nezvaničnim informacijama, njega su ruski vojnici terali da govori u kameru "Slava Rusiji" ali je on to navodno odbio. I ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je reagovao i oglasio se na svom "Tviter" profilu odavši počast hrabrom vojniku.

Nakon toga su ga hladnokrvno streljali ruski vojnici. Snimak se brzo pojavio na internetu, a ukrajinska strana je odmah reagovala apelom da se radi o ratnom zločinu. Dodaju da je prekršena Ženevska konvencija iz 1949. godine, prenosi "Radio Slobodna Evropa". Ukrajinski zarobljenik je pred smrt uzviknuo "Slava Ukrajini".

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)