Svet

ODLOŽENA POSETA KRALJA ČARLSA ZBOG RATA NA ULICAMA FRANCUSKE! Suzavci, požari i tuče širom zemlje, jezivi snimci (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Engleski kralj Čarls III trebalo je da boravi u Francuskoj od 26. do 29. marta, ali je ta poseta odložena zbog demonstracija u Francuskoj koje traju već nekoliko dana.

Izvor: Twitter/screenshot/DanielsonKassa1

U Francuskoj su počele demonstracije u toku prethodne nedelje zbog najavljene reforme penzije. Predsednik Francuske Emanuel Makron saopštio je da se pomera starosna granica sa 62 na 65 godina i zbog toga je narod odlučio da izađe na ulicu i da se pobuni, ali je situacija brzo izmakla kontroli i prema nezvaničnim informacijama, na ulicama ove zemlje nalazi se blizu milion ljudi. Engleski kralj Čarls III trebalo je da dođe u trodnevnu posetu Francuskoj, ali je ta poseta odložena, prenosi "CNBC".

Za utorak 28. marta, kada je trebalo da kralj Čarls III bude u Francuskoj, najavljen je veliki štrajk brojnih sindikata. Na ulicama Francuske praktično se vodi "rat" između demonstranata i policije. Prema nezvaničnim informacijama, određene policijske i vatrogasne jedinice stale su na stranu naroda.

Prema nezvaničnim informacijama, određene policijske i vatrogasne jedinice stale su na stranu naroda. Snimci koji svedoče tome takođe su se pojavili na društvenim mrežama na kojima se vide pripadnici policije i vatrogasaca koji skidaju šlemove, dok im demonstranti aplaudiraju.

Na društvenim mrežama šire se snimci nasilja na ulicama Pariza, Nanta, Bordoa i mnogih drugih gradova. Policija je počela da koristi suzavce, demonstranti uništavaju lokale, trafike, pale automobile i kontejnere,... Takođe, mediji prenose da je jedan od zahteva demonstranata postao smena aktuelnog predsednika Emanuela Makrona.

(MONDO)