Svet

TOTALNI PREOKRET - IPAK SU RUSI?! Misterija oko eksplozije u Baltičkom moru se ne smiruje, otkriven i ključan trag?

Autor Aleksandar Blagić

U nemačkim medijima pojavila se nova teorija o eksploziji gasovoda "Severni tok 2" koja se dogodila krajem septembra 2022. godine.

Izvor: YouTube/Idiokratija/Sputink

U nemačkim medijima pojavila se nova teorija o eksploziji gasovoda "Severni tok 2" koja se dogodila 28. septembra 2022. godine. Kako saznaje "t-online" iz bezbednosnih krugova, grupa ruske mornarice navodno je delovala pod strogom zaštitom na području kasnijeg mesta zločina. Da podsetimo, poznati američki novinar Sejmur Herš napisao je u svom blogu na osnovu tajnog izvora da su odgovorne Sjedinjene Američke Države, dok je u subotu pronađen predmet koji bi mogao da bude važan u istrazi eksplozije.

Navodno je četiri dana pre eksplozije danski patrolni brod "Nymfen" uz pomoć švedskog vojno-izviđačkog aviona, imao "neobičnu" rutu na osnovu koje se zaključuje da su Danci uočili sumnjivu aktivnost oko kasnijeg mesta eksplozije i da su tog dana jurili za nekim koga su navodno uočili. Navodno su bili kao "duhovi", bez emitovanja podataka o poziciji. Prema ovoj najnovijoj teoriji, ti ruski brodovi su navodno imali opremu koja je potrebna za postavljanje eksplozivnih naprava na gasovod.

"Javno dostupni podaci pokazuju da je informacija tačna", navodi nemački portal "t-online".

Eksplozija gasovoda "Severni tok 2"
Izvor: Danish armed forces

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO/T-online)