Svet

PAPA FRANJA PRIMLJEN U BOLNICU! Poglavar katoličke crkve ima problem sa disanjem - Koristi invalidska kolica

Autor Ivana Vlajković

Papa Franja primljen je u bolnicu u Rimu.

Izvor: giulio napolitano/ShutterStock.com

Papa Franja (86) moraće neko vreme da provede u bolnici u Rimu zbog respiratorne infekcije, saopšteno je iz Vatikana. U saopštenju se navodi da je papa poslednjih dana imao problema sa disanjem, ali da nema koronavirus. "Papa Franja je dirnut mnogobrojnim porukama koje je primio i izražava zahvalnost na bliskosti i molitvi", navodi se u saopštenju, prenosi BBC.

Očekuje se da njegovo najbliže osoblje, uključujući i bezbednosno, provede noć u bolnici Đemeli. Izvor je naveo da će medicinske provere biti nastavljene koliko bude potrebno. Ranije je portparol Vatikana Mateo Bruni rekao da je papa primljen u bolnicu zbog "ranije zakazanih pregleda".

Papa poslednjih meseci ima problema sa kretanjem, povezanim sa njegovim kolenom, zbog čega je primoran da koristi invalidska kolica. Takođe je imao operaciju u vezi sa problemima sa debelim crevom u istoj rimskoj bolnici 2021. U januaru je kazao da mu se stanje vratilo. Uprkos bolestima, papa je ostao aktivan i ove godine u februaru je putovao u Demokratsku Republiku Kongo i Južni Sudan.

(MONDO)