Svet

OVO JE ŽENA KOJA JE UBILA RUSKOG BLOGERA?! "Dala mu zlatnu statuu, za 5 minuta EKSPLODIRALA", kamere sve snimile (VIDEO)

Autor Uroš Matejić

Za njegovo ubistvo osumnjičena je Darja Trepova (26).

Izvor: fontanka.ru/screenshot

Ruski vojni bloger Vladlen Tatarski, koji je izveštavao sa ukrajinskog ratišta, poginuo je u eksploziji u kafiću u Sankt Peterburgu, javljaju ruski mediji. Za njegovo ubistvo osumnjičena je Darja Trepova (26), prenosi Fontanka. Ona je trenutno u bekstvu, a istražitelji veruju da je u kafić donela kutiju sa bistom Vladlenu u kojoj je bila bomba.

Prošle godine bila je u pritvor 10 dana zbog učešća na pacifičkom protestu 24. februara. Zajedno sa njom nestao je i njen muž. Fontanka je takođe objavila i fotografije koje je dostavio jedan od učesnika skupa na kojima se vidi mlada žena za koju se veruje da je dala statuu Tatarskom. Na aplikaciji Telegram pojavio se snimak na kojem se vidi kako mu osoba predaje statuu u kafiću, ali još nije potvrđeno da li je u njoj zaista bio eksploziv.

"Ona mu je dala statuu, zahvalio se. Sela je oko tri metra dalje, posle 5 minuta sve se dogodilo. Poginuli su oni koji su sedeli u prvim redovima", rekao je svedok za Fontanu. U eksploziji je povređeno 16 osoba. Novinar koji je bio na događaju sa Vladlenom Tatarskim, Marat Arnis, rekao je da je obezbeđenje primetilo kutiju u kojoj se nalazila statua i zabranio devojci da je unese.

"Devojka koja je donela statuu sedela je malo dalje od mene, a na početku nam je rekla da je nisu pustili na ulaz jer su mislili da je bomba u paketu. Upravo je to rekla. Ali je od Vladlena tražila dozvolu: 'Dozvolite, ja ću ga ipak uneti'. A Vladlen joj je rekao: 'Uđi, ali ćemo i to proveriti'. To su bile njegove reči, to je sigurno", rekao je novinar.

Svedoci su ispričali da je devojka Tatarskom rekla da ima poklon za njega, zlatnu bistu. Nakon što mu je predala bistu i razmenila nekoliko rečenica sa njim, devojka je krenula ka svom mestu.

(MONDO)