Svet

AMERIČKI OBAVEŠTAJAC OTKRIO "KOMPROMITUJUĆE" PODATKE O UKRAJINI! Stravičan broj gubitaka, u ratu izginulo na hiljade?!

Autor Aleksandar Blagić

Bivši američki obaveštajac izjavio je da je Ukrajina navodno izgubila oko 330.000 vojnika od početka rata.

Izvor: Profimedia

Skot Riter, penzionisani major i obaveštajac američkih marinaca, izjavio je da su Oružane snage Ukrajine navodno izgubile više od 330.000 vojnika od početka rata u Ukrajini, prenosi "Raša Tudej". On tvrdi da Ukrajina umanjuje svoje gubitke.

"Ukrajina pokušava da umanji svoje gubitke, ali istina je da su oni drastično veći od zvaničnik brojki", rekao je Riter.

Riter tvrdi da je načelnik Generalštaba vojske Ukrajine general Valerij Zalužnij razgovarao sa svojim kolegom Markom Milijem o broju stradalih vojnika. Prema Riterovoj računici, broj poginulih ukrajinskih vojnika je oko 315.000.

"Teško je reći sa sigurnošću, ali je načelnik Generalštaba vojske Ukrajine general Valerij Zalužnij u razgovoru sa svojim američkim kolegom Markom Milijem rekao da je poginulo 250.000 vojnika. Oko 83.000 je nestalo, od kojih je oko 60.000 najverovatnije mrtvo. To znači da je ukupan broj poginulih oko 315.000", tvrdi Riter.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)