Svet

EKSPLODIRAO AUTOMOBIL POZNATOG RUSKOG PISCA! Ostao ogroman krater u zemlji, otkriveno u kakvom je stanju (VIDEO)

Autor Sara Gajić

Automobil ruskog pisca Zahara Prilepina je eksplodirao u oblasti Nižnji Novgorod.

Izvor: Tweet/Francis Scarr/Youtube/ Захар Прилепин/screenshot

Poznati ruski nacionalistički pisac Zahar Prilepin ranjen je u napadu automobilom bombom u oblasti Nižnji Novgorod, objavila je ruska državna novinska agencija TASS, a Moskva je okrivila Ukrajinu i Zapad. TASS je citirao izvor hitne pomoći koji je rekao da je pisčev automobil eksplodirao. "Preživeo je, ali je ranjen i svestan je“, rekao je izvor.  U ovom trenutku nisu dostupni drugi detalji.

Vašington i NATO su isporučili još jednu međunarodnu terorističku ćeliju

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova napisala je na komunikacionoj platformi Telegram: "Obistinila se činjenica: Vašington i NATO su snabdevali još jednu međunarodnu terorističku ćeliju – režim u Kijevu. Ona je rekla da je to "direktna odgovornost Sjedinjenih Američkih Država i Britanije. Molimo se za Zahara", ali nije pružila dokaze koji bi to potvrdili.

Dvojica vodećih ruskih proratnih propagandista ubijena su u bombardovanju otkako je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu prošlog februara. Darja Dugina, ćerka nacionalističkog ideologa, ubijena je u napadu automobilom bombom u blizini Moskve u avgustu, dok je vojni bloger Vladlen Tatarski ubijen u bombaškom napadu na kafić u Sankt Peterburgu prošlog meseca.

(MONDO)