Svet

"VAGNEROVCI UŠLI U BAHMUT KAO PACOVI U MIŠOLOVKU!" Ukrajinski komandant zagmeo - Uništavamo im planove

Autor Sara Gajić

Oleksandr Sirski, komandant ukrajinskih kopnenih snaga je izjavio sa su Rusi opkoljeni.

Izvor: Profimedia/ABACA

Oleksandr Sirski, komandant ukrajinskih kopnenih snaga, posetio je branioce Bahmuta u gradu koji regularna ruska vojska i plaćenici zloglasne ruske privatne vojne kompanije Vagner očajnički pokušavaju da zauzmu skoro godinu dana.

Sirski je rekao da su Vagnerovi plaćenici "ušli u grad onako kako pacovi ulaze u mišolovku“. U objavi na svom Telegram kanalu, Sirski je, uz fotografije sa Bahmuta, rekao: "Neprijatelj ima više resursa, ali mi uništavamo njihove planove."

On je dodao da ukrajinske snage izvode kontraofanzivne akcije u različitim pravcima u gradu. On je tokom nedavne posete Bahmutu podelio odlikovanja i poklone braniocima tog grada.

Žestoke borbe u Bahmutu

Ukrajinski vojnici potisnuli su ruske snage sa nekih pozicija u Bahmutu u žestokim borbama, rekao je ukrajinski general u ponedeljak uveče, dok Bela kuća veruje da je više od 20.000 ruskih boraca ubijeno u ratu u Ukrajini od decembra. "Situacija u Bahmutu je prilično teška“, objavio je ranije general-potpukovnik Sirski.

"Istovremeno, u pojedinim delovima grada, neprijatelj je proteklih dana doživeo kontranapad naših jedinica i napustio neke položaje“, rekao je Sirski. Desetomesečna bitka za grad na istoku Ukrajine dobila je simboličan značaj za obe strane pošto je bilo malo napretka na linijama fronta od kraja 2022.Nove ruske jedinice, uključujući padobrance i borce iz plaćeničke grupe Vagner, "konstantno se bacaju u borbu“ uprkos velikim gubicima, rekao je Sirski. Ali neprijatelj nije u stanju da preuzme kontrolu nad gradom“, dodao je ukrajinski general.

(MONDO)