Svet

POTERA KAKVA SE NE VIĐA NI U FILMOVIMA! Lice sa poternice dalo gas, a policajac skočio na auto sa pištoljem! (VIDEO)

Autor Aleksandar Blagić

Na internetu je osvanuo snimak na kojem se vidi policajac koji tokom potere za osumnjičenim visi na haubi automobila.

Izvor: YouTube/ 6abc Philadelphia

Denis Gider je 5. marta 2021. godine zaustavljen od strane policajaca, a on je uhvatio volan, dao je gas i krenuo da beži, piše "New York Post". Policajac Patrik Mekarti je zaustavio vozilo i zamolio je vozača i suvozača da izađu iz automobila. Vozač je izašao, a osumnjičeni Gider nije.

Za njim je inače bila raspisana poternica. Uhvatio je volan, a u tom trenutku je Mekarti izvukao pištolj i uperio ga ka njemu. Gider je dao gas i krenuo je da beži.

Mekarti je skočio na haubu i visio je dok je automobil jurio otprilike oko 80 kilometara na čas. U više navrata je govorio da Gider zaustavi vozilo, ali on to nije hteo da uradi. U jednom trenutku je automobil krenuo da ide po zemljanom putu, pa je završio u jarku.

Automobil je odskočio prilikom pada u jarak i Mekarti je odskočio i odleteo nekoliko metara unazad. Zadobio je brojne povrede. Gider se izjasnio krivim za teške povrede vozilom i osuđen je na maksimalno pet godina zatvora, a na sudu je tvrdio da se uplašio za svoj život kad je policajac izvukao njegov pištolj i skočio na auto.

Policajac visi na automobilu
Izvor: YouTube/6abc Philadelphia

(MONDO)