Svet

REKA LJUDI ISPRED ERDOGANOVE PALATE - SLAVE POBEDU "SULTANA" Haos na ulicama Istanbula, nose zastave sa njegovim likom!

Autor Jana Desovski

Erdoganove pristalice su slavile pobedu na izborima ispred predsedničke palate.

Izvor: Profimedia/AA/ABACA

Predsednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je pobedu na izborima u Turskoj, koji će njegovu vladavinu uvesti u treću deceniju. Obraćajući se svojim pristalicama, Erdogan je rekao da su mu birači dali odgovornost da vlada u narednih pet godina. "Jedini pobednik je Turska", rekao je on.

Ovi izbori se smatraju jednim od najvažnijih ikada u Turskoj, a opozicija je verovala da ima velike šanse da svrgne Erdogana nakon što je njegovu popularnost pogodila kriza troškova života.

Pristalice su se okupile ispred njegove rezidencije u Istanbulu, a kako može da se vidi na snimku, okupio se ogroman broj ljudi. Takođe širom Turske građani slave pobedu Erdogana u drugom krugu.

Erdoganove pristalice koje su se okupile ispred njegove rezidencije u Istanbulu skandirale su "Alahu Akbar" ili "Bog je najveći". "Očekujem da sve bude bolje", rekla je Nisa (28), žena koja nosi maramu i traku sa Erdoganovim imenom. Drugi pristalica Erdogana rekao je da će Turska jačati sa njim na vlasti još pet godina, prenose turski mediji.

"Postoje pitanja, problemi u svakoj zemlji širom sveta, u evropskim zemljama... Uz snažno rukovodstvo prevazići ćemo probleme Turske", rekao je Mert (39), koji je došao da sa sinom proslavi Erdoganovu pobedu.

(MONDO)