Svet

PUTIN POMNO PRATI USPEHE KADIROVA! "Prija ovakva pažnja šefa države", sprema se nova ofanziva u Donjecku!

Autor Aleksandar Blagić

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da grupa čečenski boraca "Ahmat" sprovodi ofanzivu u istočnom Donjecku.

Telegram/RKadyrov_95/Youtube/Screenshot/RT
Izvor: Telegram/RKadyrov_95/Youtube/Screenshot/RT

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da grupa čečenski boraca "Ahmat" sprovodi ofanzivu u istočnom Donjecku. Ofanzivu sprovode u blizini Marjinke, piše hrvatski "Net.hr".

Ofanziva se odvija uz pomoć "Vagner" grupe koju predvodi Jevgenij Prigožin. Komandant "Ahmata" Apti Alaudinov rekao je da su njegove snage prebačene u "drugo područje" u sklopu pripreme za kontraofanzivu.

Kadirov, vođa Čečenije, imao je verbalne okršaje putem medija i društvenih mreža sa Prigožinom, vođom "Vagnera". Kadirov je dosad hvalio poteze Kremlja, dok je Prigožin kritikovao Moskvu u više navrata.

Kadirov je u četvrtak 1. juna objavio da je "Ahmat" oslobodio oko 70 odsto teritorije Marjinke, grada u istočnom Donjecku. Dodao je da celu situaciju sve vreme pomno prati ruski predsednik Vladimir Putin.

"Jurišni odredi su imali zadatak da potisnu neprijatelja kako bi zaštitili civilno stanovništvo. Borbe nisu lake. Neprijatelj je poslao dovoljno ozbiljne snage da zadrži svoju poziciju. Ovakva pažnja šefa države ukazuje na veliku odgovornost za ispunjenje postavljenih ciljeva. Siguran sam da će naši borci izvršiti naredbe bez gubitaka i na vreme", naveo je Kadirov na svom "Telegram" nalogu.

(MONDO)