Svet

SVET PRIČA O ISPADU RUSKE VODITELJKE NA KOMENTAR O RUŠENJU BRANE! Kamerman zumirao kad ne treba: Putinu se NEĆE svideti!

Autor Jana Desovski

Moskva je okrivila Kijev za uništenje hidroelektrane i poplavu dela Hersonske oblasti nizvodno od nje.

Izvor: Twitter/Screenshot

Kamere ruske državne TV stanice Rusija-1 snimile su nešto što se "ruskom predsedniku Vladimiru Putinu nikako neće dopasti", piše Dejli mejl.

Čim je pukovnik ruskih rezervnih snaga Igor Koročenko u emisiji "60 minuta" izjavio da je uništavanje hidroelektrane Kahovka u Hersonskoj oblasti delo Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država, domaćin emisije, Olga Skabajeva, koja je navodno bliska Putinu, zakolutala je očima i time dovela taj narativ u pitanje.

"Ovo je direktna odgovornost Londona i Vašingtona. Moramo stvari nazvati pravim imenom", rekao je Koročenko. Moskva je okrivila Kijev za uništenje hidroelektrane i plavljenje dela Hersonske oblasti nizvodno od nje, što je zauzvrat uperilo prst krivice na Moskvu. 

Koročenko, glavni urednik ruskog časopisa "National Defense", zamolio je učesnike panela u emisiji "60 minuta" da se prisete koncepta koji je navodno predložio američki istraživački centar RAND Corporation.

"Rusija hoće da se opterećuje, hoće da angažuje njene snage kako bi bila u neravnoteži. Jedan od tih elemenata je veliki teroristički napad koji se, siguran sam, planirao u Vašingtonu i Londonu. Mislim da prvo moramo da razmišljamo o Britancima", rekao je Koročenko.

Dok je iznosio svoje teze, Skabajeva je pokušala da se fokusira na ono što je rečeno, ali joj je jedno oko "pobeglo". Da stvar bude još gora, kamerman je fokusirao nju dok je kolutala očima.

(MONDO)