Svet

VOĐA "VAGNERA" BRUTALNO ODBRUSIO MOSKVI! Novi sukob Prigožina i Šojgua, ne dozvoljava svojim vojnicima jednu stvar

Autor Aleksandar Blagić

Vođa "Vagner" grupe Jevgenij Prigožin izjavio je danas da odbija da njegovi borci potpišu ugovor sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom.

Izvor: YouTube/Screenshot/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal/DW/Twitter/screenshot/ChuckPfarrer

Vođa "Vagner" grupe Jevgenij Prigožin izjavio je danas da odbija da njegovi borci potpišu ugovor sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, piše hrvatski "Indeks". Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je u subotu da je ministar odbrane Sergej Šojgu naredio svim dobrovoljačkim odredima da do kraja juna potpišu ugovor kako bi se povećala delotvornost ruske vojske.

Jevgenij Prigožin se oglasio po tom pitanju. Rekao je da vojnici "Vagnera" neće potpisivati nikakve dokumente sa Šojguom. On je više puta imao verbalne sukobe sa ruskim ministrom odbrane.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)