Svet

POGINUO "BRAT" RAMZANA KADIROVA! Čečen u očaju, moli Ukrajince za pomoć - "Obećavam velikodušnu nagradu..."

Autor Uroš Matejić

"Desna ruka" Ramzana Kadirova, Adam Delimhanov, je navodno poginuo u ratu u Ukrajini.

Izvor: Telegram/Printscreen/Ramzan Kadirov

Na Tviteru se proširila vest da je u raketnom napadu poginula "desna ruka" čečenskog ratnog komandanta Ramzana Kadirova, predstavnik Državne dume Adam Delimhanov. Ali, Rusija je izvestila da je Delimhanov ranjen.

Kadirov je sve objavio na svom Telegram profilu: "Ja lično ne mogu da pronađem Adama Delimhanova. Ne javlja se. Molim ukrajinske obaveštajne službe da dostave informacije o tome koje je tačno mesto i koji su položaji pogođeni kako bih ipak mogao da pronađem svog dragog brata. Obećavam velikodušnu nagradu i molim vas da mi pomognete", napisao je on.

Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je čečenskom političaru Delimhanovu najviše počasno odlikovanje u zemlji kao priznanje za njegovu ulogu u invaziji na Ukrajinu, piše Moskva tajms. Za svoju hrabrost proglašen je za heroja Ruske Federacije.

MONDO redakcija informacije o sukobu u Ukrajini prenosi u skladu sa dužnom novinarskom pažnjom, koristeći izvore koji se oslanjaju na dugogodišnji kredibilitet kada je u pitanju istinitost informacija koje objavljuju. Svesni smo činjenice da se u informacije o ratu često umeša i propaganda, naročito kada su manje relevantni izvori u pitanju. Zbog toga pozivamo vas, naše čitaoce, da nam skrenete pažnju ukoliko primetite netačnu informaciju, kako bismo ispravili nenamerne greške. Pišite nam na redakcija@mondo.rs.

(MONDO)