Svet

ZADALI SMO IM UDARAC, GLASNO JE ODJEKNUO! Ukrajinci objavili video - EKSPLOZIJA, a onda se diže veliki oblak dima (FOTO)

Autor Uroš Matejić

Kako navode ukrajinske vlasti, njihovi vojnici su uništili veliko skladište municije, u regiji Herson.

Izvor: Twitter/screenshot/Osinttechnical

Ukrajinske snage uništile su značajno skladište municije u blizini okupiranog lučkog grada Heničeska u južnoj regiji Herson, rekao je danas Serhij Bratčuk, glasnogovornik vojne uprave Odese. "Naše oružane snage zadale su dobar udarac ujutro - i to vrlo glasan - u selu Rikove, u okrugu Heničesk, na privremeno okupiranom teritoriju regije Herson. Tamo se nalazilo vrlo značajno skladište municije. Uništeno je", rekao je Bratčuk u jutarnjoj video-poruci.

Rojters nije mogao nezavisno proveriti informaciju, piše "Jutarnji list" i dodaje da iz Rusije nije bilo komentara o navodnom napadu. Ukrajinski mediji objavili su video snimke na kojima se vidi veliki oblak dima koji se diže daleko na horizontu uz zvuke eksplozija. 

Selo Rikove udaljeno je oko 20 kilometara od Heničeska, lučkog grada na Azovskom moru u južnoj Ukrajini koji je okupiran od prvih dana ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022. godine.

(MONDO)