Svet

NAĐENI DELOVI PODMORNICE? Američka obalska straža se hitno oglasila, robot otkrio krhotine na dnu okeana

Autor Katarina Saičić

Američka obalska straža objavila je da je pronađeno područje sa krhotinama u okeanu.

Izvor: Profimedia/ABACA

Kako je navedeno, Obalska straža SAD saopštila je da je plovilo na daljinsko upravljanje (ROV) koje učestvuje u potrazi, otkrilo "područje sa krhotinama" u blizini Titanika, odnosno u oblasti pretrage za nestalom podmornicom "Titan". Stručnjaci u okviru ujedinjene komande procenjuju nove informacije, navedeno je u saopštenju.

Za večeras u 22 sata po našem vremenu, najvljena je pres konferencija na kojoj će biti objavljeno više podataka. Iz ove objave Obalske straže nije još potpuno jasno da li su krhotine povezane sa podmornicom za kojom se traga. 

Inače, kanadski brod "Horajzon arktik" rasporedio je ROV koji je stigao do morskog dna i započeo potragu, a to je danas objavila takođe Obalska straža SAD. 

Mala turistička podmornica poslednji signal matičnom brodu, podsetimo, poslala je u nedelju sat i 45 minuta nakon zarona. U njoj se nalaze britanski milijarder Hamiš Harding, pakistanski biznismen Šahzada Davud i njegov 19-godišnji sin Sulejman, francuski istraživač Pol-Anri Narželeo i Stokton Raš, izvršni direktor "Oušngejt ekspedišn", kompanije koja je organizovala ovu turističku turu.

(MONDO)