Svet

KARTA ZA AUTOBUS 3 CENTA, A IZNAJMLJIVANJE STANA 60 EVRA! Ovo je najjeftinija država za život, cene za svačiji džep

Autor Aleksandar Blagić

Pakistan je proglašen za najjeftiniju državu na svetu.

Izvor: Youtube/Drone Snap/Screenshot

Prema podacima "The World of Statistics", Pakistan je proglašen za najjeftiniju državu na svetu. Džoš Larkin sa "jutjub" kanala "The BurntChip" odlučio je to i da proveri. Otputovao je u najveći grad Pakistana, Karači.

Grad Karači je glavna morska luka i finansijski centar Pakistana, iako je glavni grad države Islamabad. Larkin je u Karačiju zamenio jednu britansku funtu, oko 1,2 evra, i dobio je 400 pakistanskih rupija. Hteo je da proveri šta sve može da kupi saim iznosom za jedan dan.

Svoje iskustvo u Karačiju zabeležio je kamerom, a taj snimak na "jutjubu" ima već više od 2,5 miliona pregleda. Prvo je uzeo tradicionalno piće "doodtha" koje se pravi od mleka, šećera, leda i gaziranog pića, a košta 30 rupija.  Za ručak je jeo "birijani", začinjeno jelo od pirinča, krompira i piletine i pio je gazirani sok "pepsi" za samo 30 centi, a za večeru je uživao u ražnjićima od morskih plodova koje je platio 22 centa.

U Karačiju je probao jahanje kamila, jahao tuk-tuk i gledao ples zmija otrovnica uz zvuke frula. Autobusku kartu je platio samo tri centa. Šetajući Karačijem, otkrio je da iznajmljivanje stana u tom gradu košta oko 50 britanskih funti ili 60 evra, što je najmanje pet do deset puta jeftinije nego u većini evropskih gradova.

Pakistan je najjeftinija zemlja na svetu
Izvor: Youtube/TheBurntChip

(MONDO/B92)